x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

01/2016 Proč má Mezinárodní den žen stále smysl?

Konference Férové platy, férové penze

29.2.2016, Klára Cozlová, Gender Studies o.p.s.
Průměrný rozdíl v platech žen a mužů (tzv. Gender pay gap) je v České republice ve výši 22 %. Ženy vysokoškolačky pobírají v průměru téměř o 30 % menší plat než vysokoškoláci muži. Nejnižší plat oproti mužům mají ženy v době, kdy se po rodičovské vracejí do práce, děti jdou do školy a finanční nároky rodiny narostou. Platová nerovnost v produktivním věku má pak za následek mimo jiné i to, že osaměle žijící seniorky jsou dvakrát více ohroženy chudobou, nežli muži senioři. Také se Vám v tom něco nezdá fér? 

Projekt „Férové platy, férové penze“ vedený Otevřenou společností, o.p.s. ve spolupráci s Gender Studies a neziskovou organizací Nesehnutí upozorňuje právě na skutečnost, že genderově podmíněné nerovnosti v odměňování mají dopady i do penzí. V tomto kontextu je vedena kampaň za férové odměňování a na den 23. března 2016 připravuje projektový tým mezinárodní konferenci (přihlášky zde).

V pátek 15. dubna 2016 pak proběhne happening na pěší zóně Anděl. Můžete zde navštívit informační stánek, který bude upozorňovat na nerovné odměňování žen a mužů a především na dopady do výše jejich penzí. K dispozici budou odborné materiály, informační brožury, či drobné propagační předměty. Tento den také budou vybrané firmy nabízet slevu ve výši 22 % na určitý produkt či na část nebo celý sortiment a na jeden den tak bude symbolicky dorovnána průměrná platová nerovnost, které ženy čelí. Sledujte aktuální informace o poskytovaných slevách na www.otevrenaspolecnost.cz/den-rovnych-prijmu a přijďte tuto možnost využít!

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *