x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

01/2016 Proč má Mezinárodní den žen stále smysl?

Girls Day 2016

29.2.2016, Jitka Hausenblasová, Gender Studies o.p.s.
Jedním z důvodů, proč specificky dívky, ale i mladí lidé obecně, nemají velký zájem o technické obory, je to, že si pod nimi často neumí nic konkrétního představit. Neví, jaké možnosti technické vzdělání nabízí a těžko si určité profese spojí s něčím praktickým. Také často osobně neznají žádnou ženu, která by techniku vystudovala a úspěšně se ve svém oboru prosadila. Proto Gender Studies každým rokem organizuje Girls Day – den otevřených dveří ve firmách a na univerzitách, především z oborů informačních a komunikačních technologií, ale i stavebnictví či konstruktérství. 

Letošní ročník Girls Day proběhne 28. dubna v Praze a v Brně a dívky budou mít možnost podívat se například na ČVUT nebo do firem jako Avast, Vodafone, Průmstav, Microsoft či T-Mobile. Bude pro ně připravený speciální program, budou si moci vyzkoušet jednotlivé obory v praxi pomocí nejrůznějších simulací, nebo se pobavit s lidmi ve firmách o všem, co je zajímá.

Girls Day je otevřený všem dívkám ve věku 15-19 let, účast je zdarma a registrovat se mohou na webu www.girlsday.cz prostřednictvím jednoduchého formuláře. Registrace bude spuštěna 1. března. Kapacita je omezena, proto neváhejte, a pokud máte ve svém okolí někoho, koho  by Girls Day mohl zajímat, ať už jako účastnici nebo i školu, ze které by se dívky chtěly přihlásit hromadně, dejte jim vědět. Případně pište své dotazy na email girlsday@genderstudies.cz.


Akce je součástí projektu „Rozbít skleněný strop: podpora kariérního růstu žen“, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).


Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *