x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

02/2015 Samoživitelství

Mezinárodní den rovnosti tentokrát s bezplatnou právní poradnou

26.5.2015,
Pečovat o děti a zároveň zůstat ekonomicky aktivní. Tento rébus řeší statisíce žen i mužů po rodičovské dovolené. Rodinám s malými dětmi pomáhá, pokud mohou rodiče přizpůsobit pracovní dobu svým potřebám nebo část práce vykonávat z domova.

Flexibilní formy práce bohužel ale stále nejsou v Česku běžnou součástí pracovního trhu. V důsledku toho přicházejí zaměstnavatelé o kvalifikovanou pracovní sílu a ženy vydělávají podstatně méně, než na co stačí jejich schopnosti. Často také uzavírají nevýhodné pracovní smlouvy, které pro ně mají finanční důsledky v budoucnosti, mimo jiné při výpočtu důchodů.

Především na problematiku ekonomických dopadů mateřství upozorňují i akce, které připravuje k letošnímu Mezinárodnímu dni rovnosti mužů a žen organizace Gender Studies. „Po celý den může široká veřejnost mimo jiné využít služeb naší právničky, která bude bezplatně radit ženám, ale i mužům v pracovně právních otázkách,“ říká Lada Wichterlová z Gender Studies.

Informační stánek s poradnou najdou zájemci a zájemkyně v pátek 19. 6. 2015 od 9.00 do 18.00 v Praze na Karlově náměstí. V tento den vyjde také speciální vydání Novin Gender Studies, které rovněž přinesou informace týkající se slaďování pracovního a soukromého života a ekonomických dopadů mateřství.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *