x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

06/2012 Gender a sociální vyloučení

Přijďte s námi oslavit MDR!

18.6.2012, Anna Kotková, Gender Studies, o.p.s.
Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. června oslaví Gender Studies, o.p.s. v Praze a partnerské organizace v Olomouci a Poděbradech opět „na ulici“ - informačními stánky pro širokou veřejnost a doprovodnými akcemi.

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. června oslaví Gender Studies, o.p.s. v Praze a partnerské organizace v Olomouci a Poděbradech opět „na ulici“ - informačními stánky pro širokou veřejnost a doprovodnými akcemi.

V Praze bude stánek umístěn od 9 do 18 hodin na Karlově náměstí u sochy Elišky Krásnohorské u vstupu do metra. Lidé budou mít možnost si o problematice rovných příležitostí žen a mužů promluvit osobně se zástupkyněmi Gender Studies a získat různé informační materiály. Odpoledne bude možné si na místě proběhnout „překážkovou“ životní dráhu v roli ženy nebo muže a porovnat tak, jak rozdílné mají jednotlivá pohlaví šance a možnosti. Krátký nenáročný běh organizuje Gender Studies ve spolupráci s Českou ženskou lobby.

V Olomouci budou informační akce probíhat od 9 do 12 hodin v herně Rodinného centra Heřmánek, Náves Svobody 41, Olomouci-Holicích (budova pošty) a od 14 do 18 hodin bude instalovaný infostánek pro širokou veřejnost na dětském hřišti u ZŠ a MŠ Olomouc – Holice.

V Poděbradech bude stánek na kolonádě u hotelu Felicitas, 18. a 19. června od 10 do 18 hodin. Na stánku budou k dispozici publikace o rovných šancích, propagační materiály, děti dostanou tradičně balónky. Pořádající Mateřské centrum Poděbrady bude poskytovat informace o tom, co jsou rovné příležitosti a o možnostech dalšího poradenství v MC.

Kameloti a kamelotky budou v Praze na Karlově náměstí a u dalších několika stanic metra i na informačních stáncích v Olomouci a Poděbradech zdarma rozdávat speciální každoroční vydání novin „Půl na půl“, které přinesou aktuální informace, komentáře a postřehy k rovným příležitostem žen a mužů na pracovním trhu, v rodičovství a péči o blízké, slaďování rodinného a pracovního života a dalších oblastech.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *