x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

02/2014 Věk z různých perspektiv

Uzávěrka přihlášek do soutěže Firma roku: rovné příležitosti z hlediska věku se blíží!

23.5.2014, Nina Bosničová, Gender Studies, o.p.s.
Uzávěrka přihlášek do soutěže Firma roku: rovné příležitosti z hlediska věku se blíží. Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je 15. června 2014. Neváhejte svého zaměstnavatele přihlásit a porovnejte tak síly s konkurencí. Tématem tohoto ročníku je věková diverzita a age management. Účast v soutěži je zcela zdarma.

Kromě šance na získání prestižního ocenění a pozitivní medializaci jako nejlepšího zaměstnavatele v této oblasti na českém trhu, přináší Vaše účast srovnání s ostatními, cenné know-how a také zpětnou vazbu k programům, s nimiž se Vaše organizace bude o ocenění ucházet. Samozřejmě Vám také bude otevřena závěrečná konference, kterou budeme pořádat 4. 11. 2014 v Praze v prostorách firmy PricewaterhouseCoopers (Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4).

Soutěž je vhodná nejenom pro velké firmy (které mohou zasadit koncept rovných příležitostí pro všechny do svých programů a směrnic) ale i pro malé a střední podniky, kde prosazování rovnosti funguje spíše neformálně. Tento rok budou prvně zapojeny i školy a univerzity, úřady veřejné a státní správy a neziskové organizace. Letos se tedy může přihlásit každý zaměstnavatel zabývající se věkovou diverzitou svých týmů a slaďováním pracovního a rodinného života zaměstnaných.

Někteří z Vás již vyjádřili obavu, že zas tolik toho pro starší zaměstnance a zaměstnankyně ve Vaší organizaci neděláte a že tedy nevíte, zda se do tohoto ročníku soutěže máte vůbec hlásit. Odpověď na tuto otázku je přitom jasná - určitě ano. Age management je totiž o řízení celoživotního cyklu zaměstnaných, ne jenom o osobách 50+. Bude nás tedy zajímat i to, jakým způsobem pracujete s absolventy a absolventkami škol, s rodiči po rodičovské dovolené, jak různorodé jsou z hlediska pohlaví a věku Vaše týmy a jak podporujete slaďování pracovního a osobního života.

Více informací rádi poskytneme na e-mailu nina.bosnicova@genderstudies.cz a telefonu 224 915 666. Samozřejmě je také možné osobně se sejít a podrobně prodiskutovat Vaše přihlášení do letošního ročníku.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *