x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

07/2009 Sexuální menšiny ve firmách

19. června opět proběhl Den rovnosti žen a mužů

29.6.2009, Gender Studies, o.p.s.
Ti a ty, kdo respektují rovnost mezi mužem a ženou, slaví 19. červen jako Den rovnosti žen a mužů. Mnozí z nich se svou ideou vycházejí do ulic řady evropských měst. Gender Studies vydalo u příležitosti Dne rovnosti žen a mužů noviny Půl na půl, které kameloti a kamelotky zdarma rozdávali v pátek 19.6. ráno cestujícím pražskou hromadnou dopravou. V době od 10 do 17 hodin bylo mimořádně otevřeno informační centrum pro rovné příležitosti žen a mužů v knihovně Gender Studies.

Ti a ty, kdo respektují rovnost mezi mužem a ženou, slaví 19. červen jako Den rovnosti žen a mužů. Mnozí z nich se svou ideou vycházejí do ulic řady evropských měst. Gender Studies vydalo u příležitosti Dne rovnosti žen a mužů noviny Půl na půl, které kameloti a kamelotky zdarma rozdávali v pátek 19.6. ráno cestujícím pražskou hromadnou dopravou. V době od 10 do 17 hodin bylo mimořádně otevřeno informační centrum pro rovné příležitosti žen a mužů v knihovně Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2. Příchozím byla k dispozici i právnička Martina Štěpánková, která odpovídala na dotazy související s diskriminací z důvodu pohlaví a/nebo věku na trhu práce, v přístupu ke zboží či službám, a radila v otázkách slaďování osobního a pracovního života a podmínek mateřské a rodičovské dovolené.

Tradicí se již stall večer autorského čtení „ZE ŠUPLÍKU NA VEŘEJNOST… MOJE VLASTNÍ GENDEROVÁ TVORBA“.

Noviny Půl na půl si můžete stáhnout v pdf zde nebo v tištěné podobě vyzvednout v knihovně Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *