x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

Zpravodaj 01/2021 Gender a sociální práce

8. březen s knihovnou Gender Studies: „Ze šuplíku na veřejnost“

28.2.2021, Lucie Königsmarková, Gender Studies, o.p.s

Loňský 8. březen se nesl ve znamení debat, workshopů, sdílení a setkávání na třídenní akci s mezinárodní účastí 8. března 2020: 30 let poté, kterou jsme uspořádali ve spolupráci s kolegyněmi z Německa a Polska, které byly našimi hostkami. Podobnou akci bychom letos jen těžko realizovali se zachováním bezpečnosti všech účastnic a účastníků, ale Mezinárodní den žen si důstojnou připomínku zasluhuje bez ohledu na epidemiologickou situaci.

Nechceme se vzdát atmosféry sdílení a komunity, a proto jsme pro vás připravili sérii krátkých čtení autorek a autorů z okruhu blízkého Gender Studies. Můžete se těšit i na unikátní texty, které se „ze šuplíku na veřejnost“ dostanou vůbec poprvé.

MDŽ už dávno nejsou jenom karafiáty!

Připomeňte si spolu s námi 8. březen a oslavte historii i současnost boje za rovnoprávnost, rovné příležitosti a nediskriminaci literárním zážitkem.

Letos jsme pro vás připravili sérii autorských čtení známých i neznámých autorek a autorů. Pozvání přijali například umělkyně a performerka Káča Olivová, spisovatelka a scénáristka Petra Soukupová, básník a překladatel Jan Škrob, básnířka a teoložka Magdalena Šipka, básnířka, redaktorka a literární kritička Olga Stehlíková nebo básnířka, literární vědkyně Zuzana Husárová a další.

Během celého 8. března budete mít možnost poslechnout si básně i prózu s tématem ženské zkušenosti, různorodých aspektů feminity a maskulinity, genderu, feminismu a mnoha dalšími.

Buďte s námi na MDŽ online

Více na naší facebookové události MDŽ 2021: Ze šuplíku na veřejnost – autorská čtení.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *