x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

03/2008 "Flexicurity" - flexibilita spojená se sociálním zabezpečením

Flexibilita a jak jí vnímají studující středních škol…

29.2.2008, Daniel Baxa, Dominika Jírová
Již druhým měsícem si můžete přečíst články z rubriky SŠokem, do které nám přispívají středoškoláci a středoškolačky, popř. čerství studující VŠ nebo VOŠ. Seznámí nás se svými názory a pohledy na problematiku rovných příležitostí. V tomto čísle naleznete dva příspěvky zaměřené na flexibilitu.

Již druhým měsícem si můžete přečíst články z rubriky SŠokem, do které nám přispívají středoškoláci a středoškolačky, popř. čerství studující VŠ nebo VOŠ. Seznámí nás se svými názory a pohledy na problematiku rovných příležitostí. V tomto čísle naleznete dva příspěvky zaměřené na flexibilitu. 

Flexibilita aneb ohebnost těla i duše 

Daniel Baxa, student střední Hotelové školy v Klánovicích: Když dnes člověk nahlédne v novinách do rubriky nabídky práce, nalezne ve většině inzerátů v kolonce „požadujeme“ slovíčko flexibilita. Asi jen málokdo se nad ním pozastaví a každý nad ním většinou tak trochu pomyslně mávne rukou.
Skutečnost je taková, že by jsme si vždy měli uvědomit, co toto slovíčko opravdu znamená a co po nás požaduje. Právě proto, že za tímto slovem se může mnohdy skrývat spousta záludných náročností, bychom nad ním v inzerátu neměli pomyslně mávnout rukou, ale naopak se opravdu zamyslet.
…celý článek

Flexibilita 

Dominika Jírová, studentka VOŠ Ekonomických studií Podskalská, obor personální řízení: Flexibilita se dá vysvětlit jako pružnost či přizpůsobivost. Myslím, že jsou to také možnosti, šance a reakce na ně. První, co mě v souvislosti s tímto tématem napadlo, byla flexibilita zaměstnavatele vůči zaměstnancům a naopak.
Myslím si, že každý člověk je více či méně flexibilní v rozličných oblastech. Obecně ovšem zastávám názor, že nezáleží pouze na samotném člověku. Důležité jsou podmínky, motivace nebo čas. Chce-li zaměstnavatel pružnější pracovníky, musí jim pro to nastavit podmínky.
…celý článek

Vyzýváme studující středních škol: Už jste slyšeli o rovných příležitostech žen a mužů? Víte, že rok 2007 byl Evropským rokem rovných příležitostí pro všechny? Setkali jste se už s pojmem gender? Přemýšlíte o diskriminaci na trhu práce? ANO nebo NE, i tak nám o tom napište na email alexandra.jachanova@genderstudies.cz

 

 

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *