x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

01/2017 Etika na trhu práce

I letos podpoříme dívky v zájmu o techniku formou Girls Day

2.3.2017, Gender Studies o.p.s.

Girls Day, to je den otevřených dveří pro všechny dívky ze středních škol, které chtějí nakouknout do firem a univerzit, a kdo ví -  třeba tam najdou inspiraci pro svoji budoucí kariéru. 5. ročník této akce proběhne ve čtvrtek 27. dubna 2017 po celém světě, u nás tentokrát v Praze, Brně, Olomouci a Mladé Boleslavi.

Cílem akce je podpořit dívky v jejich zájmu o techniku. K tomuto úsilí se připojují i firmy z oblastí jako jsou informační a komunikační technologie, stavebnictví nebo konstruktérství či automobilový průmysl. Hlavním partnerem akce je Škoda Auto, a. s., a dále pro letošní ročník přislíbily účast firmy Vodafone, Ricardo Prague, Průmstav, Tesco SW, MSD IT Global Innovation Center a univerzity ČVUT v Praze a VUT v Brně. Pro dívky bude připravený speciální program, budou si moci vyzkoušet jednotlivé obory v praxi pomocí nejrůznějších simulací, nebo se pobavit s lidmi ve firmách o všem, co je zajímá. Setkají se také s výjimečnými ženami, které se v technických oborech s úspěchem prosadily. Do každé firmy se podívá zhruba 15 - 20 dívek, budou tak mít dostatek prostoru a individuální přístup, zároveň to však znamená, že počet míst je omezený a je dobré se přihlásit co nejdříve a mít tak možnost si vybrat právě tu firmu, která je pro ně zajímavá.

Girls Day je otevřený všem dívkám ve věku 15 - 19 let, s výjimkou Škoda Auto, kde jsou vítány také vysokoškolské studentky. Účast je zdarma a registrovat se lze od 1. března na www.girlsday.cz přes jednoduchý formulář.

 

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *