x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

08/2009 Harmonizace pracovního, rodinného a osobního života

Jak jste si to sladili? – work/life balance test pro firmy

31.7.2009, Nina Bosničová, Gender Studies, o.p.s.
Jistě nám dáte za pravdu, že do správného letního čísla firemního zpravodaje patří test. Vzhledem k tomu, že tématem toho současného je odpočinek a relaxace zaměstnanců a zaměstnankyň, kvíz níže vám pomůže zjistit, jaké jsou různé způsoby podpory slaďování osobního a pracovního života a také určit, do jaké míry je vaše firma realizuje. U těch firem, kde většina odpovědí bude kladná, nezbývá než poblahopřát k úspěchu a vyjádřit naději, že ani probíhající hospodářská krize tento stav neoslabí. Naopak, u těch podniků, kde většina uvedených pracovních režimů a opatření bude znít neznámě, doporučujeme vzít si, jak z tohoto testu, tak z různých příkladů dobré praxe na stránkách našeho zpravodaje, inspiraci.

Jistě nám dáte za pravdu, že do správného letního čísla firemního zpravodaje patří test. Vzhledem k tomu, že tématem toho současného je odpočinek a relaxace zaměstnanců a zaměstnankyň, kvíz níže vám pomůže zjistit, jaké jsou různé způsoby podpory slaďování osobního a pracovního života a také určit, do jaké míry je vaše firma realizuje. U těch firem, kde většina odpovědí bude kladná, nezbývá než poblahopřát k úspěchu a vyjádřit naději, že ani probíhající hospodářská krize tento stav neoslabí. Naopak, u těch podniků, kde většina uvedených pracovních režimů a opatření bude znít neznámě, doporučujeme vzít si, jak z tohoto testu, tak z různých příkladů dobré praxe na stránkách našeho zpravodaje, inspiraci.

Jak ukazují různé zahraniční studie, firmy, kde je lidem ulehčeno najít správnou míru rovnováhy mezi soukromým a pracovním životem, mají loajálnější pracovní sílu a produktivnější týmy. Na závěr dovolte, abych připomněla, že Gender Studies, o.p.s. v současné době poskytuje firmám v oblasti slaďování práce a rodiny konzultace a tréninky. Rádi se tedy, v případě že budete mít zájem, s vámi setkáme.

1. Nabízíte svým zaměstnancům a zaměstnankyním flexibilní uspořádání pracovní doby (pružná pracovní doba, částečné úvazky, stlačený pracovní týden, sdílená pracovní pozice)?

o ANO

o NE

2. Umožňuje vaše firma pracovat z domova?

o ANO

o NE

3. Jsou opatření na podporu slaďování práce a rodiny dostupná VŠEM zaměstnancům a zaměstnankyním?

o ANO

o NE

4. Nabízí vaše společnost nějaké služby pro rodiče?

o ANO

o NE

5. Podporuje vaše firma aktivně odchod otců na rodičovskou dovolenou?

o ANO

o NE

6. Existuje u vás ve firmě možnost čerpat volno nad rámec zákona v případě nutnosti péče o závislé osoby (děti, nemocné nebo starší osoby)?

o ANO

o NE

7. Jsou personální oddělení a management školeny v otázkách slaďování osobního/rodinného a pracovního života?

o ANO

o NE

8. Informujete zaměstnance a zaměstnankyně celoplošně o dostupnosti opatření pro slaďování osobního/rodinného a pracovního života?

o ANO

o NE

9. Děláte pravidelný průzkum spokojenosti zaměstnanců a zaměstnankyň v oblasti slaďování osobního/rodinného a pracovního života?

o ANO

o NE

10. Měříte úspěchy programů na podporu slaďování?

o ANO

o NE

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *