x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

01/2010 Firma roku: Rovné příležitosti 2009

Letošní cena za inovaci v oblasti diversity byla udělena černé Rakušance

30.12.2009, Nina Bosničová, Gender Studies, o.p.s.
Po Václavu Havlovi se letošní nositelkou ocenění „Global Diversity Innovation Award“ stala žena – Beatrice Achaleke. Cena, jak napovídá její název, je udělována lidem, kteří každodenně pracují s diverzitou a zasazují se za její pozitivní vnímání. Achaleke je původem Kameruňanka, která dlouhá léta žije v Rakousku a bojuje za práva černých žen v Evropě. Achaleke se mockrát vyjádřila ve smyslu, že by si přála, a že bude bojovat za to, aby na diverzitu ve společnosti začalo být nahlíženo ne jako na překážku a problém, ale jako na šanci a příležitost.

Po Václavu Havlovi se letošní nositelkou ocenění „Global Diversity Innovation Award“ stala žena – Beatrice Achaleke. Cena, jak napovídá její název, je udělována lidem, kteří každodenně pracují s diverzitou a zasazují se za její pozitivní vnímání.

Achaleke je původem Kameruňanka, která dlouhá léta žije v Rakousku a bojuje za práva černých žen v Evropě. Achaleke se mockrát vyjádřila ve smyslu, že by si přála, a že bude bojovat za to, aby na diverzitu ve společnosti začalo být nahlíženo ne jako na překážku a problém, ale jako na šanci a příležitost.

Achaleke je ve vedení rakouské neziskovky AFRA, která se věnuje potřebám černých komunit, s akcentem na ženy a děti, napříč Evropou. Také předsedá síti nazvané The Black European Women’s Council, která sdružuje Evropanky černé barvy pleti a zaměřuje se na jejich posilování (empowerment).

Zdroje:

http://www.womenlobby.org/site/1abstract.asp?DocID=2629&v1ID=&RevID=&namePage=&pageParent=&DocID_sousmenu=

http://www.bewnet.eu/

http://www.blackwomencenter.org/de/afra/ueber-afra

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *