x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

03/2008 "Flexicurity" - flexibilita spojená se sociálním zabezpečením

Patří ženám půlka nebe?

29.2.2008, Gender Studies, o.p.s.
Jeden svět ve spolupráci s Gender Studies pro vás připravili dva dvojbloky filmů, které spojuje téma žen. V sobotu 8.3. a v neděli 9.3. můžete vidět: Železné dámy Libérie, Pracující máma, Kongo: hluboké ticho, Průkopnice z Chorolque. Po promítání proběhnou diskuze s odborníky a odbornicemi na dané téma.

Jeden svět ve spolupráci s Gender Studies pro vás připravili dva dvojbloky filmů, které spojuje téma žen.

Sobota 8. 3. 2008
Kino Lucerna
 
13:30  Železné dámy Libérie
Po čtrnácti letech občanské války byla 16. ledna 2006 do prezidentského úřadu v Libérii oficiálně uvedena Ellen Johnsonová Sirleafová, která se tak stala první svobodně zvolenou ženou v čele nejen tohoto státu, ale v Africe vůbec.
 
15:30  Pracující máma
Poutavý snímek sleduje osud ženy, která se pokusila zajistit svou chudou rodinu. Ztratila při tom ovšem mnohem více, než předpokládala.
 
 
Neděle 9. 3. 2008
Kino Lucerna
 
13:30  Kongo: hluboké ticho
Občanská válka v Demokratické republice Kongo je jedním z nejvleklejších a nejzapomenutějších světových konfliktů. Oběťmi vleklých bojů jsou také statisíce dívek a žen, které jsou masivně a velmi brutálními způsoby znásilňovány.
 
15:30  Průkopnice z Chorolque
Ve vysokohorské poušti bolivijských And má ženská emancipace specifickou podobu i historii - ve vesnici Chorolque ve výšce 5600 m n. m. je hlavním zdrojem obživy práce v cínových dolech.
 
Více informací na: http://www.jedensvet.cz/ow/2008/index_cz.php?id=395

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *