x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

04/2006 Age Management

Přednášky o výsledcích výzkumů rovných příležitostí žen a mužů

25.3.2006, Gender Studies, o.p.s.
Gender Studies, o.p.s. si Vás dovoluje pozvat na dvě přednášky z cyklu shrnujícího nedávné výsledky výzkumů uskutečněných v rámci projektu Půl na Půl: Rovné příležitosti žen a mužů. V úterý 4. dubna od 18:00 hodin proběhne přednáška Mgr. Kateřiny Machovcové: Výzkum potřeb personalistů, limitů a možností pro rozvoj rovných příležitostí pro ženy a muže. O týden později 11.4. v 18:00 hodin můžete vyslechnout přednášku Mgr. Ivany Šindlerové: Práce žen z domova a její výhody a nevýhody. Obě přednášky proběhnou jako obvykle v knihovně Gender Studies, o.p.s., Gorazdova 20, Praha 2. Místo si můžete rezervovat na tel.: +420 224 915 666 nebo e-mailem na: alice.rutkova@genderstudies.cz. Místa jsou rezervována do 18 hod.

Gender Studies, o.p.s. si Vás dovoluje pozvat na dvě přednášky z cyklu shrnujícího nedávné výsledky výzkumů uskutečněných v rámci projektu Půl na Půl: Rovné příležitosti žen a mužů. V úterý 4. dubna od 18:00 hodin proběhne přednáška Mgr. Kateřiny Machovcové: Výzkum potřeb personalistů, limitů a možností pro rozvoj rovných příležitostí pro ženy a muže. O týden později 11.4. v 18:00 hodin můžete vyslechnout přednášku Mgr. Ivany Šindlerové: Práce žen z domova a její výhody a nevýhody. Obě přednášky proběhnou jako obvykle v knihovně Gender Studies, o.p.s., Gorazdova 20, Praha 2. Místo si můžete rezervovat na tel.: +420 224 915 666 nebo e-mailem na: office@genderstudies.cz. Místa jsou rezervována do 18 hod.

4.4., 18:00, přednáška Mgr. Kateřiny Machovcové: Výzkum potřeb personalistů, limitů a možností pro rozvoj rovných příležitostí pro ženy a muže

V období srpen 2005 až leden 2006 proběhl výzkum potřeb cílové skupiny personalistů, limitů a možností pro rozvoj rovných příležitostí pro ženy a muže. Cílem výzkumu bylo získat přehled o zkušenostech s praktickým uplatňováním politik rovných příležitostí žen a mužů, identifikovat problematické oblasti, seznámit se s příklady dobré praxe a zhodnotit stávající úroveň informovanosti v dané problematice. Výzkum má přispět k pochopení postavení personalistů, resp. manažerů v širším slova smyslu, v procesu vzniku a rozvoje podnikových strategií řízení lidských zdrojů s ohledem na aktivní uplatňování principů rovných příležitostí žen a mužů.

Získané informace budou využity k přípravě manuálu pro personalisty, který bude v průběhu roku 2006 zpracovávat Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů a který umožní efektivně zacílit další plánované aktivity na podporu implementace genderové rovnosti.

11.4., 18:00, přednáška Mgr. Ivany Šindlerové: Práce žen z domova a její výhody a nevýhody

Evropská kontaktní skupina v ČR provedla v období říjen 05 - leden 06 výzkum práce žen z domova. Cílem bylo zjistit, jaké typy práce ženy vykonávají, jaké jsou jejich sociální a pracovní podmínky a odpovědět na otázku, zda existuje souvislost mezi diskriminací žen na pracovním trhu a volbou práce z domova. Respondentky se podělily o své zkušenosti s diskriminací na pracovním trhu a o názory na dělbu rolí v rodině. Popsaly svou pracovní činnost a svěřily se s výhodami a nevýhodami práce z domova.

S výsledky výzkumu seznámí Jana Smiggles Kavková a Ivana Šindlerová

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *