x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

08/2008 Netradiční volby povolání

Smíchovský Cirkus, kde zvířata jsou jen namalovaná

31.7.2008, Markéta Štěpánová, Gender Studies, o.p.s.
…aneb nová kavárna, která nemůže zůstat bez povšimnutí. V ulici Zubatého číslo 6 na pražském Smíchově je od minulého týdne v prostorách bývalé čajovny U měsíční kočky otevřena kavárna Cirkus. Nebudu se tajit tím, že ji vlastní moje kamarádka, protože to je jeden z důvodů, proč k Cirkusu nemám výhrad. Tedy ke kavárně tohoto jména, protože k cirkusu mám výhrad mnoho.

…aneb nová kavárna, která nemůže zůstat bez povšimnutí.

V ulici Zubatého číslo 6 na pražském Smíchově je od minulého týdne v prostorách bývalé čajovny U měsíční kočky otevřena kavárna Cirkus. Nebudu se tajit tím, že ji vlastní moje kamarádka, protože to je jeden z důvodů, proč k Cirkusu nemám výhrad. Tedy ke kavárně tohoto jména, protože k cirkusu mám výhrad mnoho.

Tedy ke kavárně vlastně možná také jednu: otevírací doba zatím není žádná sláva. Od jedenácti do půl osmé je pro mé potřeby od příliš pozdě do příliš brzo, ale v plánu je od deseti do devíti, což je myslím fajn.

Kavárna má dvě místnosti, obě nekuřácké. Polovinu druhé místnosti zabírá dětský koutek. Je umístěn na koberci, jsou v něm barevné textilní polštáře, ze kterých lze složit domeček, dřevěná kuchyňka, dřevěné pokojíčky pro panenky a panáčky. Také je zde dětský stolek se židlemi a spousta převážně dřevěných hraček. Nechybí ani jídelní stolička, k zapůjčení jsou bryndáky i nádobí pro děti. V kavárně jsou k dispozici knížky pro malé děti, omalovánky, ale také deskové hry pro starší. Je zde i možnost zakoupit pro děti nějaké hračky.

V nabídce nechybí dětské přesnídávky, jogurty; hodně na výběr mají i dospělí. Od nakládaného hermelínu, přes rozpečené bagety, tousty, až po řadu sladkostí jako baklava, medovník, ale i spousta jiných dortíků či pečiva. K pití mohu doporučit vynikající kávu, která je v tomto podniku zcela jistě bio, podobně jako řada dalších produktů. Ceny nejsou úplně nejnižší, ale zvládnout se to dá: káva za 32 Kč, ale dostanete jí se sušenkou a sklenicí vody. Nějaké to jídlo jistě seženete do padesáti korun.

Nesmím zapomenout na interiér kavárny. Je totiž celý zdoben malovanými obrázky na stěnách ve stylu cirkusu. Při vstupu do místnosti s dětským koutkem vlastně vstupujete do obrovského šapitó. Sama se musím trochu povznést nad přítomnost spousty zvířat v tomto cirkuse, ale celkem mi to jde: žádného principála s hlavou ve lví tlamě jsem nenašla, ani poníci s třásněmi mě nepraštili do očí. Obrázky jsou moc pěkné a děti baví koukat na zvířata na zdech a pojmenovávat je.

Ne úplně obvyklou skutečností je to, že na jednom záchodě (označeném jako dámský) je přebalovaní pult, zatímco nočník a dětské prkénko (krásně pomalované) jsou umístěny na druhém (bez označení). To píšu proto, že jsem ze svých zkušeností zvyklá hledat tyto propriety na záchodech dámských, kde – pokud je nenaleznu – nepředpokládám, že budou jinde. Zdá se mi dobré tyto předpoklady nabourávat, ale raději na to upozorňuji.

Kavárna má v plánu řadu dalších zlepšováků: počínaje wifi připojení zdarma nebo kávou s sebou a já budu netrpělivě čekat, co všechno se podaří a jak se novému Cirkusu povede. Doufám, že dobře.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *