x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

01/2007 Půl na půl - rovné příležitosti žen a mužů

„… v rámci mentoringu jsem získala něco, co člověka nenaučí ve škole, co nevyčte z žádných knížek a nedozví se na žádném semináři…“

29.12.2006, Alexandra Jachanová Doleželová, Gender Studies, o.p.s.
"…Je to velice osobní a jedinečná zkušenost," líčí své zážitky Ivana Šabatová, předsedkyně Jihočeské asociace podnikatelek a manažerek (JAPM).
Ivanu Šabatovou jsem potkala na plzeňské konferenci Klíč k příležitostem. Vyprávěla zde o mentoringovém programu, kterého se zúčastnila ve Spojených státech. Mentoring pro ženy je jednou z cest jak zvýšit jejich postavení ve firmách, v politice a ve společnosti. Nejen pro to mě program zaujal. Ivana Šabatová se také setkala s mnoha významnými ženami Spojených států. S Ivanou jsme si popovídaly o její cestě, ale i o asociaci podnikatelek a manažerek.

"…Je to velice osobní a jedinečná zkušenost," líčí své zážitky Ivana Šabatová, předsedkyně Jihočeské asociace podnikatelek a manažerek (JAPM).
Ivanu Šabatovou jsem potkala na plzeňské konferenci Klíč k příležitostem. Vyprávěla zde o mentoringovém programu, kterého se zúčastnila ve Spojených státech. Mentoring pro ženy je jednou z cest jak zvýšit jejich postavení ve firmách, v politice a ve společnosti. Nejen pro to mě program zaujal. Ivana Šabatová se také setkala s mnoha významnými ženami Spojených států. S Ivanou jsme si popovídaly o její cestě, ale i o asociaci podnikatelek a manažerek.

Jste předsedkyní Jihočeské asociace podnikatelek a manažerek. Čím se tato asociace zabývá?

Posláním Jihočeské asociace podnikatelek a manažerek je podpora profesního uplatnění žen v naší společnosti. V našich aktivitách navazujeme na činnost partnerských organizací, zejména na Moravskou asociaci podnikatelek a manažerek, na Středočeskou asociaci manažerek a podnikatelek i na Asociaci podnikatelek a manažerek ČR. Vzhledem k naší geografické poloze také spolupracujeme s podobnými organizacemi v Rakousku, zejména s Frau in Wirtschaft, a v Dolním Bavorsku se sdružením Wild und Weiblich.

Realizujeme řadu projektů zaměřených zejména na vytváření kooperačních sítí podnikatelek, na vzdělávání podnikatelek a manažerek, na publikaci a prezentaci profesně a podnikatelsky úspěšných žen.
Od organizací, které jsou podobně zaměřené, ale nejsou genderově vymezené, se odlišujeme zejména naším důrazem na pomoc ženám zvládnout sladění své profesní role s rolemi typicky ženskými - s rolí matky, partnerky a hospodyně. Další odlišností je důraz na posilování sebedůvěry žen a na pomoc ženám v životních situacích, kdy jsou profesně znevýhodněné oproti mužům, například ženám na a po mateřské dovolené, ženám samoživitelkám, nebo ženám ve věkových skupinách nad padesát let.

Důležitá je pro nás vzájemná podpora a inspirace. Letos jsme k vánocům vydaly již třetí ročník kalendáře JAPM, který opět představí v krátkých profilech dvanáct zajímavých a úspěšných žen. Autorkou fotografií je vynikající budějovická fotografka a oční lékařka Stanislava Brůhová, díky které kalendář získal vtip, šarm a vysokou estetickou hodnotu. Doktorka Brůhová nám svým nekonvenčním přístupem dokázala, že modelky nemusí být jen dívky z přehlídkových mol.

Další úspěšnou publikací JAPM vydanou rámci projektu "Inspirace 2005" je knížka Stanislavy Neradové "Jsem žena a podnikám, aneb jak se žije jihočeským podnikatelkám". Jsou to rozhovory, upřímné zpovědi pěti žen o jejich strastech a slastech v podnikání.

Největší událostí letošního roku byla pro nás mezinárodní konference "Žena v podnikání a managementu". Byla to první konference tohoto typu, která se kdy v jižních Čechách konala. Významnýcm a milým hostem konference byla i zakladatelka Gender Studies, paní Jiřina Šiklová.

Letos na jaře jste se jako jedna ze sedmnácti žen světa zúčastnila mentoringového programu ve Spojených státech, který realizovalo Ministerstvo zahraničí USA ve spolupráci s časopisem Fortune a organizací Vital Voices. Řekněte nám něco o tomto programu.

Tento projekt se jmenuje "International Women Leaders Mentoring Partnership". Nápad vznikl na konferenci "The Most Powerful Women Summit 2005", kterou každoročně pořádá časopis Fortune. Dvacetpět vysoce postavených manažerek a majitelek největších a nejúspěšnějších firem v USA nabídlo svůj čas a své prostředky a rozhodly se hostit každá jednu zahraniční mentee. Díky podpoře a organizačnímu zajištění ministerstva zahraničí USA bylo nakonec v náročném výběrovém řízení vybráno a pozváno osmnáct žen z nejrůznějších zemí světa na měsíční pobyt v USA. Jedna účastnice ze Saudské Arábie nakonec nepřiletěla.

První květnový týden jsme strávily ve Washingtonu D.C. řadou neuvěřitelných setkání, zajímavých diskusí a seminářů. Nesmírně prestižní program pro nás připravila především Alyse Nelson Bloom z Vital Voices, což v překladu znamená "Živé hlasy" a jedná se o organizaci podobnou Gender Studies. Mezi našimi hostitelkami nechyběla první dáma Laura Bushová, ministryně zahraničí Condoleezza Riceová, federální ministryně školství Elaine Chao, nebo senátorky Kay Hutchisonová a Hillary Clintonová. Mimo jiné jsme navštívily Discovery Channels, světoznámou mediální společnost, původce řady národních i mezinárodních iniciativ na podporu žen v zaměstnání či v oblasti vzdělávání. Náš první týden v USA uzavřel společný oběd a beseda s Carly Fiorinou. S ženou, která stála několik let v čele giganta v oblasti elektroniky, společnosti Hewlett-Packard a byla označována za nejvýše postavenou ženu-manažerku na světě.

Další tři týdny jsme pak každá strávily individuálně u své mentorky v nejrůznějších koutech USA. Já jsem odletěla na severní pacifické pobřeží do Seattlu ve státě Washington.

Vaší mentorkou byla Gerri Elliott, korporátní víceprezidentka firmy Microsoft. Jaký byl váš vztah a jak fungovala vaše spolupráce?

Gerri vede divizi, která se zabývá projekty zavádějící technologie společnosti Microsoft ve veřejné správě, v oblasti školství a zdravotnictví na celém světě. Její tým čítá téměř tisíc zaměstnanců sídlících ve všech státech USA, Evropě, Asii, Austrálii, Africe a v jižní, ve střední a severní Americe. Tímto geografickým rozsahem jejích kompetencí je také do značné míry determinován Gerrin pracovní program. Když jsem přijela do Redmondu, malého městečka nedaleko Seattlu, kde má hlavní stan ona i celá společnost Microsoft, Gerri se mi svěřila, že z mého pobytu u ní má největší radost její rodina. Prý alespoň čtrnáct dní bude spát doma, což zdaleka není obvyklé.

Poznat Gerri Elliott pro mne byla úžasná zkušenost. Gerri je nádherná žena a velká osobnost. Je krásná a i v tom hodně technickém prostředí dovede působit nesmírně žensky a elegantně. Je zároveň neuvěřitelně tvrdě pracující ženou i matkou dvou dospívajících dětí a milující manželkou svému manželovi, který se kvůli její kariéře částečně vzdal své vlastní. Nikdy bych si neuměla představit, že něco takového je možné zvládnout, kdybych to neviděla na vlastní oči.

Větší část mého programu v Redmondu spočívala v tzv. stínování, což znamená, že jsem se jako "stín", tedy tiše a nenápadně, mohla účastnit Gerri v patách celého jejího pracovního dne. Ten často začínal velice brzy, třeba i po šesté hodině ranní tele-konferencí s evropskými týmy a končil málokdy před osmou hodinou večerní. Zažila jsem s Gerri pracovní porady a schůzky, semináře, workshopy, při kterých se kolektivně tvoří nové projekty, vznikají nové nápady, ale i personální pohovor při přijímání nového kolegy do týmu či diskuzi nad hodnocením výsledků končícího fiskálního období a při tvorbě plánu pro období 2006/2007.

Báječné bylo, že mi Gerri umožnila i setkání s jejími kolegy a podřízenými, mohla jsem se zeptat i na to, jak oni hodnotí její manažerský styl a v čem vidí klíč k jejímu úspěchu. A co jsem se dozvěděla? Vlastně nic jiného, než co jsem sama na vlastní oči po celou dobu strávenou s Gerri viděla: obrovské pracovní nasazení, naprostá důslednost a spolehlivost, veliké nadšení, s kterým se Gerri pouští do nových projektů a obdivuhodný zájem o spolupracovníky v jejich práci ale i v soukromém životě. A nesmím zapomenout, velkou oporu má Gerri ve své asistentce Mary Ann Owsley, která jí plánuje čas na minuty přesně, spolehlivě jako atomové hodiny. Jen díky Mary Ann jsem i já zvládla celý ten hektický program, který mi s Gerri naplánovaly, aniž bych Gerri či její kolegy rušila i zdržovala.

Díky Gerri jsem se v Redmondu setkala i s Madelaine Albrightovou, která přijela uvést svou novou knihu "Mighty and Allmighty". Další milé setkání bylo se Stevem Ballmerem, současným ředitelem společnosti Microsoft, který v této pozici vystřídal Billa Gatese. Smál se, když jsem mu děkovala za podporu tomuto mentoringovému projektu a vůbec podpoře žen v managementu tohoto technologického gigantu a říkala jsem mu, že my ženy jistě přispějeme k jeho úspěchu, protože budeme dělat "Software softer" ("software měkčím").

Zcela zvláštním zážitkem pro mne bylo stínování Gerri ve filmovém studiu Microsoft při natáčení příspěvku na konferenci v Korey a při natáčení televizního pořadu o licencování produktů. Protože jsem již měla pár ne příliš šťastných zkušeností s televizním natáčením, bylo ohromně zajímavé sledovat sto procentní profesionální přístup jak na straně Gerri, tak na straně podpůrného a filmového štábu - počínaje maskérkou, přes režiséra, kameramany, asistentku režie, mistra zvuku až po spisovatele, který s Gerri již několik týdnů před natáčením začal připravovat text scénáře.

Jsem Gerri moc vděčná za to, že mi umožnila poznat ji a její styl práce. S největší pravděpodobností jí to nebudu moci nikdy oplatit v takové míře, a tak se alespoň snažím myšlenku mentoringu dále šířit a umožnit dalším ženám, aby dostaly podobnou příležitost, byť v menším měřítku. Protože v rámci mentoringu jsem získala něco, co člověka nenaučí ve škole, co nevyčte z žádných knížek a nedozví se na žádném semináři. Je to velice osobní jedinečná zkušenost.

Asociace podnikatelek a manažerek má také svůj mentoringový program, "Mentoring bez hranic". Jak váš program vypadá?

Tento projekt vznikl ve spolupráci s rakouskými kolegyněmi z organizace GIZ Thayaland zřízené sdružením "Vítejte sousedé - Willkommen Nachbar". Vytvořily jsme webové stránky, na kterých byla publikována nabídka mentorek z obou stran hranice. Cílem projektu bylo vytvoření přeshraničních mentoringových dvojic. Zatím vznikly čtyři takové dvojice.

V současné době je projekt pozastaven, protože GIZ Thayaland s ukončením činnosti sdružení "Vítejte sousedé - Willkommen Nachbar" zaniklo a my nyní s našimi rakouskými kolegyněmi hledáme novou institucionální platformu pro pokračování projektu.

Musím říci, že má účast na mentoringovém programu v USA mě hodně inspirovala a přinesla mi řadu praktických poznatků, které chceme a budeme využívat i u nás v Evropě.

A na závěr, co byste ženám, manažerkám a podnikatelkám, popřála do nového roku?

Zdraví, štěstí, trpělivost a vytrvalost, pevnou vůli a abyste kolem sebe měly stále více dobrých blízkých lidí, na které myslíte a které máte rády.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *