x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

09/2010 Práce a rodina

Již čtvrté speciální tištěné vydání zpravodaje Rovné příležitosti do firem

31.8.2010, Nina Bosničová, Gender Studies, o.p.s.
Gender Studies v září vydá již čtvrté speciální tištěné vydání zpravodaje Rovné příležitosti do firem. Opět si můžete přečíst rozhovor s Lindou Sokačovou, ředitelkou Gender Studies, o.p.s., která mluví o pozitivech a nástrahách procesu slaďování osobního, rodinného a pracovního života. Novinkou jsou "Praktické tipy pro firmy", jak zavádět do praxe rovné příležitosti pro ženy a muže a také jak založit podnikovou školku. Zpravodaj dále představuje výstupy z nedávných výzkumů Gender Studies zaměřených na problematiku diskriminace na základě pohlaví, zejména co se týká matek malých dětí a managementu mateřských a rodičovských dovolených na českém pracovním trhu.

Gender Studies v září vydá již čtvrté speciální tištěné vydání zpravodaje Rovné příležitosti do firem. Opět si můžete přečíst rozhovor s Lindou Sokačovou, ředitelkou Gender Studies, o.p.s., která mluví o pozitivech a nástrahách procesu slaďování osobního, rodinného a pracovního života.

Novinkou jsou "Praktické tipy pro firmy", jak zavádět do praxe rovné příležitosti pro ženy a muže a také jak založit podnikovou školku. Zpravodaj dále představuje výstupy z nedávných výzkumů Gender Studies zaměřených na problematiku diskriminace na základě pohlaví, zejména co se týká matek malých dětí a managementu mateřských a rodičovských dovolených na českém pracovním trhu.

Několik příspěvků se také věnuje aktuální otázce genderových rozměrů a dopadů celosvětové finanční krize. Nabídneme vám i článek o rovných příležitostech ve veřejné správě a výraznou měrou se dotkneme fenoménu žen ve vedení. Zpestřením je rozhovor s Američankou Yvonne Davis, který vydáváme pod provokativním titulkem „Proč by ženy nemohly milovat moc?“.

Chystáte se otestovat stav rovných příležitostí ve vaší firmě? Přečtěte si článek „Audit Rovné příležitosti: Ne kontrola, ale rozvoj.“

Pokud si přejete zpravodaj objednat, pište na mailto:nina.bosnicova@genderstudies.cz.

Archiv elektronických čísel naleznete na internetové stránce: http://zpravodaj.genderstudies.cz.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *