x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

05/2009 Audit rovných příležitostí ve firmě

5 let plnících se snů: 5 let existence Slovensko-českého ženského fondu

30.4.2009, Alena Králíková, Slovak-Czech Women’s Fund
Rok 2009 je pro nadační fond Slovak-Czech Women’s Fund rokem již pátého výročí působení v České republice a na Slovensku. A co se SCWF za 5 let existence podařilo? Vyjádřeno řečí čísel: proběhlo 9 grantových kol, v obou zemích fond udělil 156 grantů, spolupracoval s 61 grantisty a rozdělil téměř 11,5 miliónu korun.

Rok 2009 je pro nadační fond Slovak-Czech Women’s Fund rokem již pátého výročí působení v České republice a na Slovensku. A co se SCWF za 5 let existence podařilo? Vyjádřeno řečí čísel: proběhlo 9 grantových kol, v obou zemích fond udělil 156 grantů, spolupracoval s 61 grantisty a rozdělil téměř 11,5 miliónu korun.

Slovy mise SCWF: posláním fondu je přispívat ke společnosti, ve které ženy mohou plně využít svých práv. Chce, aby si ženy a dívky byly jisty tím, že na jejich hodnotách, názorech a snech záleží. V neposlední řadě je ambicí nadačního fondu změnit tradiční vztah donorů a grantistů na partnerské vztahy pojící dárce, donory, ženské iniciativy a ženy.

V této souvislosti stojí za zmínku dobrá zpráva pro ženské nevládní organizace v ČR a SR: při příležitosti výročí svého založení podpoří Slovensko-český ženský fond 5 projektů ženských nevládních organizací v každé zemi. Tématem tohoto grantového kola je hledání skrytých zdrojů. Proč? 

Jednou ze základních priorit SCWF je napomáhat ženským nevládním organizacím v jejich snaze o zajištění finanční stability a dlouhodobého fungování. V současnosti se mnoho NNO ocitlo v situaci, kdy je zapotřebí zásadně přehodnotit dosavadní způsoby fungování a financování a vytvářet nové strategie pro zkvalitňování organizační struktury, fundraisingu a komunikace organizací. Fond je přesvědčen, že jeho grantisté, které vnímá jako partnerské organizace, potřebují prostor na to, aby mohly najít nejlepší strategie a řešení této situace. A právě grantové kolo zaměřené na hledání a identifikaci skrytých zdrojů si klade za cíl tento prostor vytvořit. Více informací o podmínkách grantového kola lze najít na www.womensfund.cz. Uzávěrka je 20. května a max. výše grantů činí 100 000 Kč.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *