x

Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma)

04/2015 Firma roku: Rovné příležitosti 2015

Druhé místo pro RWE Česká republika

1.12.2015, Jitka Hausenblasová, Gender Studies o.p.s.
V loňském ročníku soutěže o ocenění Firma roku: rovné příležitosti se skupina RWE při své premiéře umístila na třetím místě, letos se posunula dokonce na místo druhé, a to především díky svým zcela konkrétním opatřením, kterými podporuje ženy v budování jejich kariéry.
Porota velmi ocenila cílenou snahu firmy změnit poměr žen v zaměstnanecké populaci, především pak na vedoucích pozicích. Kvóty, které stanovují konkrétní cíle pro zastoupení žen, začali v RWE používat proto, že s nimi pracuje i mateřská firma v Německu. Pozitivní vliv na větší počet žen ve vedoucích pozicích má také aplikace "Pravidla + 1", kdy na dané výkonné pozici přibude vždy o jednu ženu více než v předchozím roce.

V rámci programu The Woman to Lead nabízí RWE svým talentovaným zaměstnankyním nejrůznější formální i neformální aktivity. Aktivity si částečně plánují a připravují samy účastnice tohoto programu. Velký důraz je kladen na osobnostní růst  a schopnost komunikace v angličtině. Z tohoto důvodů probíhá velká část aktivit právě v anglickém jazyce. Účastnice programu mohou samozřejmě využít také mentoring, kdy mentorem je jeden z jednatelů ze společností skupiny RWE, případně jiný seniorní manažer nebo manažerka z anebo mimo RWE. Obecně se RWE snaží zviditelnit ženské tváře a toto platí také při náboru a celkové prezentaci firmy.

Na otázku, jak se daří prosazovat podporu rovných příležitostí i na nižších úrovních ve firmě, Dana Hořejší, ředitelka zákaznických center, říká, že někdy to jde lépe a někdy hůře. "Není to jen muži versus ženy, ale obecně o diverzitě v týmu. Nemůžu říct, že máme všechno vyřešené, ale pracujeme na tom," doplňuje.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru zpravodaje (zdarma).

Email *